Saturday, July 23, 2011

MASA TAK MENUNGGU !

Layankan aje =)

Lihatlah awan bergerak laju
Lihatlah matahari tenggelam timbul
Aaaaaa

Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak menunggu

Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak menunggu

Pastikan semua bergerak laju
Janganlah tunggu-tunggu
Lambat layu

Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak menunggu

Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak masa tak menunggu
Masa tak menunggu

Lambat layu

courtesy of LAMBAT LAYU by GABBA GABBA!

video

Gabba Gabba! actually band yg agk baru. Band ex drummer BAU, Ash. Sekarang die lead vocal band ni. Lagu ni jugak jd OST utk drama CITA & CINTA.

P/s ; masa sememangnya takkan menunggu, bersedialah apa yg menanti di hadapan, jika lambat kau akan layu !

Thursday, July 21, 2011

LADIES AND GENTLEMEN !!

Rules:
1. Put your music library on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough.
4. Ok, go!
5. When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the title of your note.


1. If someone says, “shelf”, you say?
BAGAIKAN MATAHARI

2. How would you describe yourself?
SPEKTAKULAR (spectacles betul la tu)

3. What do you like in a guy/girl?
PENAKUT (mcm $@#! je)

4. How do you feel today?
AKU YANG ASING (aku bukan pendatang asing la gile !)

5. What is your life’s purpose?
PARI-PARI BAWAH ANGIN (motif ??)

6. What's your motto?
TERRIFIED (sengal la)

7. What do your friends think of you?
CLOCKS (hahaha)

8. What do you think of your parents?
ROMANTIK (terbaik wokk)

9. What do you think about very often?
EXCUSE ME ! (pape je la)

10. What is 2 + 2?
OSAKA (i hate maths ! hahaha)

11. What do you think of your best friend?
JANJI (erk betul ke ?)

12. What do you think of the person you like?
I DON'T LOVE YOU (betul la tu like bukan love)

13. What is your life story?
DISKO TANPA RISIKO (disko halal la ni. hahahah)

14. What do you want to be when you grow up?
MAWAR KHAYALAN (demm it !)

15. What do you think of when you see the person you like?
GOODNIGHT GOODNIGHT (final lullaby)

16. What will you dance to at your wedding?
HENTIAN WAKTU (sentimental seyh)

17. What will they play at your funeral?
FANTASTIC ADVENTURE (catchy sgt ni)

18. What is your biggest fear?
PROVOKASI (benci kaki provoke !)

19. What is your biggest secret?
MISERY (sial la. kantoi. hahaha)

20. What will you post this as?
LADIES AND GENTLEMEN

Friday, July 15, 2011

ANTARA BUAH PETOLA DAN PAKU-PAKIS.


Entri kali ni memang tak de kena mengena langsung dengan tajuk ye.

EVENT: BATTLE OF THE BAND 2011
VENUE: DEWAN SERI BUDIMAN IPTHO
TARIKH: 13 JULAI 2011












Actually tajuk entri ni nama band kitorang. Thanx to tarbert, acai, kuntum, ayong and farah sbb ajak aku join band ni. Walaupun tak menang janji kita enjoy and audience semua puas hati.

p/s; sori la farah takde gambar kau nyanyi. huhu. thanks to balqiss sebab support band kitorang dan rakan2 tesl yg lain.

Sunday, July 10, 2011

KELAM YANG TELAH KU BUANG.


" Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta
Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada
Bahagiakanlah mereka berdua ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin. "


Saturday, July 9, 2011

HITAM.


Orang kata HITAM itu menawan. Tapi HITAM juga melambangkan sesuatu yang negatif.

Semuanya terserah atas pilihan. =)

Sanggupkah kau
Menggadaikan maruah untuk terbang tinggi?
Melayang ke awan
Di khayalan kau masih tetap bersendiri

Sanggupkah kau

Mencontengkan arang ke muka mu sendiri?
Legap dan hitam
Bertopengkan syaitan kau cuba bersembunyi

Jangan kaburi

Dengan kata kata
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

Jangan cemari
Dengan warna hitam
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

Sanggupkah kau
Mengatakan segalanya sudah berakhir
Di hujung dunia
Terduduk termanggu kau menyalahkan takdir

Jangan kaburi
Dengan kata kata
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

Jangan cemari
Dengan warna hitam
Jangan berselindung
Dengan rupa baikmu

courtesy of HITAM by PESAWAT.

Lagu ni sudah beberapa lama dimainkan di corong radio. Tapi aku tertarik dgn liriknya. Terlalu tepat untuk menggambarkan situasi dan perlakuan manusia di melinia ini. Sanggup menggadaikan segala yang ada demi impian yang hanya khayalan. Mesej yang disampaikan tidak terlalu berat. Sepatutnya pencinta muzik tidak menganggaop muzik hanya satu cabang seni. Sebaliknya ia sebagai medium untuk menyampaikan nasihat dan teguran.

p/s; Kejayaan perlukan pengorbanan namun berpadalah dalam berkorban =)

Monday, July 4, 2011

MUNGKINKAH TERMAMPU ?

Bila hati terasa sangsi
Bagai tak bernyawa dihambat mimpi
Terusan berlari ku tanpa erti
Yang terjumpa hanya pintu sepi
Walau perit kan ku hadapi
Nanti tetap kan ku cari.

Semalam yang berlari takkan kembali
Aku masih di sini lagi
Terkapai mencari pelangi yang di nanti
Walau suria terus sinari hari
Mampukah aku teguh berdiri di batas bumi ?